dijous, 8 d’agost de 2013

Llesques (3 en 1!)

És l'estiu, fa calor, de vegades no sabem què menjar... Us recomanem unes llesques de pa, amb ingredients al damunt, com si fossin unes pizzes, però sense anar al forn. Us en donem tres idees!

Llesca d'albergínia

Ingredients (per a 4 persones)
- 4 albergínies mitjanes
- 16 tomàquets cherry
- 4 llesques de pa de pagès integral i ecològic
- 100 g de formatge de cabra fresc
- 2 tomacons
- Oli d'oliva
- Sal i pebre negre
- Orenga en pols

Preparació
- Talleu les albergínies a rodanxes fines, col·loqueu-les en un colador i tireu-hi sal perquè suïn i eliminin l'amargor (10 minuts).
- Coeu-les a la planxa o en una paella amb una mica d'oli.
- Retireu-les i feu el mateix amb els tomàquets cherry.
- Suqueu les llesques amb els tomacons i amaniu-les amb oli.
- Suqueu el pa amb el formatge de cabra, i distribuïu-hi al damunt les rodanxes d'albergínia i els tomàquets.
- Poseu-hi oli i sal al gust i esposeu-ho amb orenga.

Llesca d'alvocat, pebrot i alfàbrega

Ingredients (per a 4 persones)
- 4 tomàquets cor de bou o esquena verda
- 2 cebes tendres
- 1 pebrot vermell 
- 1 pebrot verd
- 2 alvocats
- 1 llimona
- Fulles d'alfàbrega
- 4 llesques de pa de pagès integral i ecològic o de pa alemany de sègol rectangular
- Oli d'oliva
- Sal

Preparació
- Piqueu els tomàquets, els pebrots i les cebes a quadradets molt petits.
- A part, talleu l'alvocat també a quadradets molt petits i  ruixeu-lo amb el suc de la llimona perquè no es torni negre.
- Barregeu tots els ingredients en un bol i amaniu-ho amb oli i sal.
- Poseu la barreja sobre les llesques de pa i afegiu-hi les fulles d'alfàbrega tallades a trossets.

Aquestes llesques les podem servir senceres o tallades a trossets petits, com si fossin canapès.


Llesca d'olivada i cogombres

Ingredients (per a 4 persones)
- 2 cogombres
- 2 manats de raves petits
- 4 llesques de pa de pagès integral i ecològic
- 4 cullerades d'olivada negra
- Vinagre d'arròs (opcional)
- Oli d'oliva
- Sal

Preparació
- Renteu bé el cogombre i talleu-lo a rodanxes molt fines amb una mandolina o un pelador.
- Feu el mateix amb els raves petits.
- Torreu el pa, suqueu-lo amb tomàquet, afegiu-hi una mica d'oli i suqueu-lo amb l'olivada.
- En un plat, amaniu les rodanxes cogombre i rave petit amb oli i vinagre d'arròs.
- Disposeu les rodanxes sobre la torrada i poseu-hi sal al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada