dilluns, 12 d’agost de 2013

Arròs integral amb xampis i espinacs

Ingredients (per a 4 persones)

- 5 grapats d'arròs ecolòfic i integral (no sé quant pesa, perquè acostumem a fer-ne més del compte i aprofitar-lo per a altres plats)
- 200 g de xampinyons
- 1 manat d'espinacs
- 1 grans d'all
- 1 ceba
- Julivert tallat
- Oli d'oliva
- Sal i pebre

Preparació
- Bulliu l'arròs.*
- Piqueu la ceba i poseu-la a sofregir amb una mica de sal en una cassola.
- Quan estigui transparent, afegiu-hi els alls i el julivert també picats i deixeu-los coure, però que no es cremin.
- Mentrestant, renteu els xampinyons, feu-los a làmines i afegiu-los a la cassola.
- Netegeu bé els espinacs i feu-los a tires no gaire grosses.
- Quan els xampinyons estiguin gairebé cuits, afegiu-hi els espinacs i remeneu-ho durant 3 o 4 minuts.
- Salpebreu-ho al gust 
- Elimineu l'excés d'aigua.
- Barregeu amb l'arròs i ja ho podeu servir.

Bon profit!

* Per coure l'arròs integral i ecològic, seguim les indicacions de l'indi hopi Roy Littlesun, expert en macrobiòtica: 
- Deixem l'arròs integral en remull unes 2 hores i després el rentem i l'esbandim amb aigua freda 2 o 3 vegades.
- El posem en una olla amb aigua. L'aigua ha de superar una mica l'arròs, més o menys les dues falanges distals del dit índex (pregunteu-li al Pere quan el veieu!).
- El posem a foc normal, fins que arrenqui el bull i traiem l'espuma que s'ha generat.
- El posem a foc molt baix (si tenim difusor, millor) i el fem bullir durant uns 60 minuts sense destapar en cap moment.
- L'arròs està al punt quan s'ha embegut tota l'aigua, però com que no es pot destapar, pot ser que de vegades quedi més sucós o pot ser que es torri una miqueta la part inferior. No passa res!
- Quan hagin passat els 60 minuts, el destapem, el salem (una culleradeta de sal) i el remenem de manera que el que estava a sota estigui a sobre i viceversa.

I per conèixer una mica millor Roy Littlesun, cliqueu aquí i/o aquí.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada