dilluns, 22 de juliol del 2013

Hamburgueses de quinoa i formatge emmental

Ingredients (per a 4 persones)
- 20 g de bolets secs (per exemple, ceps)
- 100 g de quinoa reial
- 4 grans d'all picats molt fins
- 2 cullerades de julivert picadet
- Oli d'oliva
- Sal
- 100 g de formatge emmental
- 2 cullerades de pa integral ecològic ratllat
- 4 cullerades d'aigua

Preparació
- Poseu els bolets en remull tal com indica el paquet o fins que estiguin tous.
- Renteu bé la quinoa* i poseu-la en una olla petita (nosaltres l'utilitzem de fang) amb el doble d'aigua. Quan comenci a bullir, retireu l'espuma que es pugui formar, tapeu-la i poseu-la a foc molt baix durant 20 minuts o fins que hagi absorbit tota l'aigua i els grans s'hagin obert.
- Ofegueu la picada d'all i julivert en una paella amb una mica d'oli d'oliva i un polsim de sal.
- Afegiu-hi els bolets escorreguts i picats i remeneu-ho uns minuts.
- Un cop la quinoa estigui cuita, barregeu-la amb l'all, el julivert i els bolets.
- Afegiu-hi 50 g d'emmental, el pa ratllat i l'aigua, remeneu-ho bé i deixeu que es refredi una mica la barreja (ha d'estar tèbia per poder-la manipular).
- Escalfeu el forn a 180 graus.
- Poseu un paper de fornejar sobre una safata per al forn.
- Col·loqueu sobre el paper de fornejar una bona ració de la barreja dins d'un cèrcol d'emplatar d'uns 7-8 cm, pressioneu-la bé amb el revers d'una cullera i retireu el cèrcol amb compte, de manera que ens quedi formada una hamburguesa.
- Repetiu l'operació fins que tingueu les quatre hamburgueses muntades, tireu-hi la resta del formatge pel damunt i fiqueu-les al forn uns 10 minuts.



* Per rentar la quinoa, l'heu posar dins del recipient on la bullireu i l'heu d'esbandir rementant-la i llençant l'aigua per decantació. Això ho heu de fer entre 4 i 5 cops, fins que veieu que l'aigua ja no queda blanca, sinó transparent. Ho fem per eliminar impureses, però també perquè el gra està recobert per una mena de resina, la saponina, que és amargant, i d'aquesta manera l'eliminem. Tingueu en compte que sempre se us n'escaparan alguns grans i, per no perdre'ls, podeu posar un colador a sota quan feu la decantació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada