dilluns, 8 de juliol de 2013

Crema de carbassó

Ingredients (per a 4 persones)
- 1 ceba mitjana
- 2 carbassons mitjans
- 4 pastanagues
- 2 patates petites
- Oli d'oliva
- 1,5 litres d'aigua (si pot ser, calenta)
- sal, pebre i nou moscada

Preparació
- Talleu la ceba i sofregiu-la en una olla amb una cullerada d'oli. Tireu-hi una mica de sal. 
- Remeneu-la constantment i quan sigui transparent, afegiu-hi la pastanaga tallada a daus i aneu remenant. 
- Quan veieu que canvia una mica de color, afegiu-hi la patata trencada a trossets. 
- Remeneu-ho uns instants i, finalment, afegiu-hi el carbassó també tallat a daus. 
- Deixeu-ho coure uns 10 minuts remenant-ho constantment. 
- Afegiu-hi aigua fins que cobreixi les verdures, tapeu-ho i feu-ho bullir a foc mitjà fins que arrenqui el bull. 
- Després, abaixeu el foc i bulliu-ho tapat durant 20 minuts. 
- Llavors, apagueu el foc i afegiu-hi sal al gust, una mica de pebre i de nou moscada.
- Espereu que es refredi una mica i passeu-ho per la batedora.
- Podeu optar per servir la crema calenta, tèbia o freda.

Bon profit!

Per cert, si utilitzeu carbassons ecològics, no cal pelar-los, sinó netejar-los molt bé. 
En el cas les pastanagues, nosaltres optem per pelar-les, però es veu que hi ha uns raspalls que serveixen per treure les restes de terra.
La patata i la ceba sí que s'han de pelar.

Si cliqueu aquí, la Montse Vallory ens explica com sofregir la ceba de la manera més saludable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada