- 1 ceba mitjana
- 2 carbassons mitjans
- 4 pastanagues
- 2 patates petites
- Oli d'oliva
- 1,5 litres d'aigua (si pot ser, calenta)
- sal, pebre i nou moscada
Preparació
- Talleu la ceba i sofregiu-la en una olla amb
una cullerada d'oli. Tireu-hi una mica de sal.
- Remeneu-la constantment i quan sigui
transparent, afegiu-hi la pastanaga tallada a daus i aneu remenant.
- Quan veieu que canvia una mica de color,
afegiu-hi la patata trencada a trossets.
- Remeneu-ho uns instants i, finalment, afegiu-hi
el carbassó també tallat a daus.
- Deixeu-ho coure uns 10 minuts remenant-ho
constantment.
- Afegiu-hi aigua fins que cobreixi les verdures,
tapeu-ho i feu-ho bullir a foc mitjà fins que arrenqui el bull.
- Després, abaixeu el foc i bulliu-ho tapat durant
20 minuts.
- Llavors, apagueu el foc i afegiu-hi sal al
gust, una mica de pebre i de nou moscada.
- Espereu que es refredi una mica i passeu-ho per
la batedora.
- Podeu optar per servir la crema calenta, tèbia
o freda.
Bon profit!
Per cert, si utilitzeu carbassons ecològics, no
cal pelar-los, sinó netejar-los molt bé.
En el cas les pastanagues, nosaltres optem per
pelar-les, però es veu que hi ha uns raspalls que serveixen per treure les
restes de terra.
La patata i la ceba sí que s'han de pelar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada