dilluns, 30 de setembre de 2013

Crema de carbassa amb gingebre

Ingredients (per a 4 persones)
- 2 cebes tallades a mitges llunes
- 1 tros de carbassa (uns 500 g)
- Oli d'oliva
- Sal
- 1 tros de gingebre
- Pipes de carbassa (opcional)
- Vinagre d'umeboshi (opcional)

Preparació
-  Sofregiu les cebes en una olla amb una mica d'oli i sal durant uns 15 minuts.
- Mentrestant, peleu i talleu la carbassa a trossos petits.
- Afegiu la carbassa a l'olla amb un pessic de sal i aigua que cobreixi 1/3 del volum de les verdures.
- Quan comenci a bullir, tapeu-ho i abaixeu el foc. Deixeu-ho bullir uns 20 minuts.
- Passeu-ho per la batedora fins que aconseguiu una consistència cremosa. Si cal, afegiu-hi una mica d'aigua.
- Ratlleu el gingebre i aprofiteu-ne el suc (en necessiteu 1 cullerada sopera). 
- Afegiu-ho a la crema i remeneu-ho bé.
- Torreu les pipes de carbassa en una paella a foc molt baix. Tardaran una mica, però quan comencin a petar significa que ja estan. Les heu d'anar vigilant i remenant, perquè si no es cremaran.
- Afegiu-hi una mica de vinagre d'umeboshi i remeneu. Veureu que fa com una mena de sal que recobreix les pipes. Aquesta és la idea!
- Col·loqueu la crema en bols individuals i decoreu-los amb les pipes de carbassa salades.
- Bon profit! 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada