dilluns, 28 d’octubre de 2013

Risotto d'espinacs amb formatge blau

Ingredients (per a 4 persones)
- 400 g d'arròs rodó ecològic (si pot ser especial per a risotto, millor)
- 1 litre de caldo de verdures (o aigua)
- 2 manats d'espinacs
- 1 ceba mitjana
- Formatge blau o gorgonzola
- Un raig de vi blanc
- Oli
- Sal

Preparació
- Primer de tot, poseu a escalfar aigua abundant en una olla i, quan bulli, afegiu-hi una culleradeta de sal i feu-hi bullir els espinacs nets i triats durant 5 minuts.
- Escorreu-los i reserveu-los.
- A la mateixa olla (només cal que l'esbandiu amb aigua), escalfeu-hi el litre de caldo de verdures.
- Mentrestant, en una altra olla o cassola (no de fang), salteu la ceba amb una mica d'oli i sal fins que estigui ben transparent. L'heu d'anar remenant, perquè no es cremi.
- Tritureu els espinacs (reserveu-ne uns quants) amb una mica de caldo calent i, a continuació, afegiu aquest suc d'un verd intens a la resta de caldo (que haurà de mantenir-se calent fins al final, el podeu deixar a foc baix).
- Quan la ceba ja està ben cuita, afegiu-hi l'arròs (nosaltres sempre el rentem abans) i feu-li fer unes quantes voltes, fins que estigui transparent.
- Afegiu-hi el raig de vi blanc i deixeu que s'evapori, sense deixar de remenar.
- Ara ve la part més important: heu d'anar afegint el caldo a poc a poc i heu d'anar remenant perquè no s'enganxi. Quan veieu que el caldo que hi heu tirat s'ha evaporat, tireu-n'hi dos cullerots més... 
- Aquesta és la gràcia del risotto: anar afegint el suc a poc a poc, a mesura que l'arròs el va absorbint.
- Aquest procés durarà uns 20 minuts (tasteu l'arròs abans de parar el foc).
- Quan l'arròs estigui cuit, hi podeu afegir la sal (una culleradeta) i remenar. 
- Afegiu-hi també els trossets de formatge blau o de gorgonzola i remeneu fins que s'hagin desfet. Ja ho podeu servir.
 - Bon profit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada